Termékek Menü

A kép illusztráció, a végleges termék ettől eltérhet!

A kép illusztráció, a végleges termék ettől eltérhet!

Fizessen online:

VELUX BDX hőszigetelő keret és alátétfólia

Ár:
20.900 Ft
Gyártó cikkszám: 5702326564215
Méretquestion_mark :
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

VELUX BDX hőszigetelő keret és alátétfólia 55x98cm CK04

VELUX BDX

Segíti a szakszerűbb ablakbeépítést. Használatával elkerülhető az energiapazarlás, és fűtési költség takarítható meg. Hőhídmentes csatlakozást biztosít a tok és a hőszigetelő anyag között. A beázás esélyét szinte kizárja. Gyors és egyszerű a beépítése.

Részei

A hőszigetelő keret az ablaktok körül biztosítja a hőhídmentes kapcsolatot a szarufák között elhelyezett hőszigeteléssel. Meggátolja, hogy a tetőtéri ablak mellett hőenergia távozzon a lakásból, illetve, hogy a belső burkolat az ablak körül lehűljön, és azon páralecsapódás keletkezzen, amely a penészgomba megjelenését hozza maga után. A vízelvezető csatorna a tetőről lefolyó vizet a tetősíkablak melletti szarufaközbe vezeti. Az alátétfólia tulajdonságai megegyeznek a BFX terméknél leírtakkal.

Anyag

A hőszigetelő keret polietilén szigetelő-anyagból készül galvanizált acélkerettel. Galvanizált acél vízelvezető csatorna. Polipropilén alátétfólia (páraáteresztő).

Felhasználhatóság

Méretre gyártva kapható minden VELUX tetőtéri ablak típus beépítéséhez. Minden tetőfedő anyag esetén felhasználható. 15°-90° hajlásszögű tetőbe építhető be.

FONTOS! A BDX alkalmazása csak azokon a tetőkön lehetséges, ahol a szarufa és a tetőtéri ablak tokja közötti távolság mindkét oldalon min. 2 cm. Amennyiben ez a távolság a bal és a jobb oldalon is meghaladja a 3 cm-t , rátétpalló vagy deszka elhelyezésével csökkenteni kell a szarufaközt.

Miért hasznos ez a termék?

Az ablak beépítésekor az ablaktok és a szarufa közötti távolság nagyon kicsi. Ha nem szeretnénk, hogy télen a hideg "behúzzon" az ablak mellett, illetve szeretnénk elkerülni, hogy pár év múlva "beázzon" az ablak, akkor nagy gondossággal kell elhelyezni az ablak körül a hőszigetelő anyagot. A gyakorlatban ez sok esetben elmarad, vagy ha a hőszigetelő anyag meg is található az ablak körül, az nem csatlakozik megfelelően az ablaktokhoz.

Milyen problémák előzhetők meg?

  • Energia vész el, és többet kell fizetni a fűtési energiáért, mint egyébként,
  • a tetőszerkezet hőhidas lesz, a hideg behúz az ablak környezetében,
  • idővel a belső pára lecsapódik az áthűlt burkolaton, amely azután penészképződéshez vezet.