Termékek Menü

A kép illusztráció, a végleges termék ettől eltérhet!

A kép illusztráció, a végleges termék ettől eltérhet!

Fizessen online:

VELUX Fa GZL tetőtéri ablak

Ár:
76.600 Ft
Gyártó cikkszám: 5702328239197
Méretquestion_mark :
Üvegezésquestion_mark : --51 Edzett üveg
Jelölje be a kívánt méretben egyező kiegészítő termékeket!
VELUX EDW 2000 beépítő készlet cseréptetőhöz 55x98cm CK04 VELUX EDW 2000 beépítő készlet cseréptetőhöz
46.920 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

VELUX Fa GZL tetőtéri ablak 55x98cm CK04

Az ablak beépítéséhez burkolókeret szükséges, amit a tetőfedő anyaghoz illeszkedően tud kiválasztani itt: Burkolókeretek vagy előre összekészített csomagban a Kosárba gomb felett (VELUX EDS vagy EDW)

A VELUX GZL ablakok alsó, vagy felső kilinccsel választhatók. Egyrészt az ablak beépítési magassága határozza meg, hogy hol kényelmesebb kinyitni az ablakot, másrészt az, milyen bútor, eszköz kerül az ablak alá, alsó kilincses változatot akkor válasszon, ha az ideális beépítésnél magasabbra kerül az ablak. Egy kis további segítség a VELUX-tól: Alsó vagy felső kilincs?

A VELUX tetőréri ablak szárnya mindkét változat esetén teljesen átfordítható, ami lehetővé teszi, hogy a külső üvegfelületet könnyen és biztonságosan tisztítsuk. Az ablakszárny egy retesz segítségével két állásban rögzíthető; ablaktisztítás esetén használatával mindkét kéz szabad marad, szellőzőállásban pedig az ablakszárny még akár erős szél esetén is biztonságosan rögzítve van. Ez a rögzítési mód védelmet jelenthet akkor is, ha a családban kisgyermekek vannak.

A VELUX GZL 1050 típus kilincse az ablakszárny felső részén található, így kényelmesen és könnyen, hajlongás nélkül működtethető. Ha ezt a típust választjuk, lehetőség van arra, hogy az ablak alá bútorokat helyezzünk úgy, hogy az ablak működtetése a bútorok ellenére is akadálytalan marad.

A VELUX GZL 1050B típus kilincse az ablakszárny alsó részén található, így a magasabban beépített ablakok működtetése is megoldható távműködtetés nélkül. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy az alsó kilinccsel ellátott ablak esetén előfordulhat, hogy a nyitott ablakot nem tudjuk becsukni, mert nem érjük el a kilincset. Ha az ablak olyan magasra kerül, hogy az alsó kilincs működtetése kényelmes, akkor valószínűleg elveszítjük a tetőtéri ablak alapvető tulajdonságát, a kilátás biztosítását.

A szárnyba süllyesztet por- és rovarszűrővel ellátottrésszellőző segítségével szabályozható a bejutó friss levegő mennyisége.

A VELUX GZL tetőtéri ablak adatanak áttekintése:

A VELUX GZL tetőtéri ablak jellemzői
  • Szűrőfilterrel ellátott szellőzőnyílás.
  • Könnyebb tisztítás a kb. 180°-ban átfordítható szárny segítségével.
  • Rögzítőhüvely a tisztítóállásban való rögzítéshez.
  • Rögzítőhüvely a szellőzőállásban való rögzítéshez.
  • Csoportos beépítés esetén a GZL típus kombinációját GZL B és VFE típusokkal javasoljuk.

15° és 90° közötti hajlásszögű tetőbe építhető.