Termékek Menü

VELUX GZL 1059B alsó kilincses fa tetőtéri ablak

Ár:
81.399 Ft
57.564 Ft
Kedvezmény: 29%
Gyártó cikkszám: 5702325805845
Méretquestion_mark : 78x140cm M08
Üvegezésquestion_mark : --59 Edzett üveg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

VELUX GZL fa tetőtéri ablak 78x140cm M08

2014 tavaszán a VELUX új termékekkel jelent meg a magyar tetőablak piacon, Új generác néven. A meglévő készletek lassan kifogynak, az utolsó ablakokat 35% kedvezménnyel kínáljuk! A kedvezmény csak addig érvényes ameddig a készlet tart! Kérjük érdeklődjön a részletekről szakértő munkatársainknál a +36-20/317-8266 telefonszámon, vagy rendelje meg itt! A kiszállításra vonatkozó kedvezmények a régi termékekre is érvényesek! 

Az ablak beépítéséhez burkolókeret szükséges, amit itt tud megvásárolni: Burkolókeretek

A GZL típusú VELUX tetőtéri ablak két változatban kapható:

A VELUX GZL típus kilincse az ablakszárny felső részén található, így kényelmesen és könnyen, hajlongás nélkül működtethető. Ha ezt a típust választjuk, lehetőség van arra, hogy az ablak alá bútorokat helyezzünk úgy, hogy az ablak működtetése a bútorok ellenére is akadálytalan marad.

A VELUX GZL B típus kilincse az ablakszárny alsó részén található, így a magasabban beépített ablakok működtetése is megoldható távműködtetés nélkül. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy az alsó kilinccsel ellátott ablak esetén előfordulhat, hogy a nyitott ablakot nem tudjuk becsukni, mert nem érjük el a kilincset. Ha az ablak olyan magasra kerül, hogy az alsó kilincs működtetése kényelmes, akkor valószínűleg elveszítjük a tetőtéri ablak alapvető tulajdonságát, a kilátás biztosítását.

Egy kis segítség a VELUX-tól: Alsó vagy felső kilincs?

A VELUX tetőréri ablak szárnya mindkét változat esetén teljesen átfordítható, ami lehetővé teszi, hogy a külső üvegfelületet könnyen és biztonságosan tisztítsuk. Az ablakszárny egy retesz segítségével két állásban rögzíthető; ablaktisztítás esetén használatával mindkét kéz szabad marad, szellőzőállásban pedig az ablakszárny még akár erős szél esetén is biztonságosan rögzítve van. Ez a rögzítési mód védelmet jelenthet akkor is, ha a családban kisgyermekek vannak. Az ablakszárnyba épített résszellőző segítségével szabályozható a bejutó friss levegő mennyisége.

Valamennyi VELUX tetőtéri ablak északi fenyőből készül, a GZL és a GZL B típusú VELUX tetőtéri ablakok hőszigetelő üvegezéssel és alapimpregnálás után egy rétegben lakkozott felületkezeléssel kerülnek forgalomba.

A VELUX GZL tetőtéri ablak adatanak áttekintése:

A VELUX GZL tetőtéri ablak jellemzői

  • Szűrőfilterrel ellátott szellőzőnyílás.
  • Könnyebb tisztítás a kb. 180°-ban átfordítható szárny segítségével.
  • Rögzítőhüvely a tisztítóállásban való rögzítéshez.
  • Rögzítőhüvely a szellőzőállásban való rögzítéshez.
  • Csoportos beépítés esetén a GZL típus kombinációját GZL B és VFE típusokkal javasoljuk.

Tetőhajlásszög

15° és 90° közötti hajlásszögű tetőbe építhető.

A VELUX GZL tetőtéri ablak működtetése

A szárny felső részén elhelyezett nyitószerkezettel működtethető.

Kapcsolódó termékek