Termékek Menü

A tetőtér szellőztetése

Lakóterekben a jó közérzetet egyaránt meghatározza a levegő hőmérséklete, páratartalma és a friss, oxigéndús levegő jelenléte. Közismert, hogy minden emberi tevékenység több-kevesebb mennyiségű páratermeléssel jár. Az életvitel (emberi kipárologtatás), valamint a vizes helyiségekben zajló közvetlen páratermelő tevékenység (főzés, mosogatás, zuhanyozás stb.) következtében egy 3-4 tagú család esetén a napi páratermelés elérheti akár a 10-15 litert is. A pára nem tud kiszökni a jól szigetelt és zárt otthonokból, és elsőként a lakás leghidegebb felületein (az ablaküvegen a sarkokban) csapódik le.

Az így keletkezett nedvesség a felületi foltosodásban és penészedésben jelentkező esztétikai hibákon kívül károsíthatja az épület szerkezeti elemeit is. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében javasoljuk a következő tényezők figyelembe vételét:

 

HŐSZIGETELŐ ÜVEGEZÉS

Válassza a kiváló hőszigetelő képességgel (alacsony U-értékkel) rendelkező VELUX tetőtéri ablakokat!

FŰTŐTEST

Helyezzen el fűtőtestet az ablak alatt, mert így a felszálló meleg levegő felszárítja az esetlegesen lecsapódó párát!

SZELLŐZTETÉS

Szellőztessen rendszeresen! Télen az ablak gyakori, rövid idejű (5-10 perces) kinyitásával a meleg levegő hidegebb külső levegőre cserélődik, olyan gyorsan, hogy a belső falak és bútorok nem hűlnek le, a hőenergia nem szökik ki, és a beérkezett külső levegő hamar szobahőmérsékletűre emelkedik. Így a helyiség hőmérsékletét megfelelő szinten tarthatja.

Tartalomhoz tartozó címkék: Fontos szempontok