Termékek Menü

Kézi működtetés

Kézi működtetés

A legkényelmesebb működtetés érdekében a középső tengely körül forduló VELUX tetőtéri ablakok (GZL, GGL, GGU) nyitószerkezete az ablakszárny felső részén található. 

A legkényelmesebb működtetés érdekében a középső tengely körül forduló VELUX tetőtéri ablakok (GZL, GGL, GGU) nyitószerkezete az ablakszárny felső részén található. A felső tengely mentén felfelé-kifelé is nyíló típusok (GPL, GPU) esetén az ablakszárny alsó részén is található egy kilincs. Ebben az esetben a szárny tetején lévő nyitószerkezet a szellőzőnyílást működteti, illetve segítségével fordítható át az ablak szárnya, mely elengedhetetlen pl. a külső üvegfelület tisztításakor.

velux_kezimuk2
A felső tengely mentén felfelé-kifelé nyíló ablaktípusok zavartalan kilátást biztosítanak. Annak érdekében, hogy az ablak - álló helyzetben történő - működtetése egyszerű, és a kilátás zavartalan legyen, javasoljuk, hogy a nyitószerkezet 185-200 cm-es távolságra kerüljön a padló síkjától. Minél kisebb a tető hajlásszöge, annál hosszabb ablakra van szükség.

Középső tengely mentén nyíló ablakszárny / Felső tengely mentén felnyíló ablakszárny

 

kezimuk4

 

kezimuk1

Tartalomhoz tartozó címkék: Fontos szempontok