Termékek Menü

Miért pont VELUX ablakot?

Miért pont VELUX ablakot?

A VELUX több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a tetőtéri ablakok gyártásában. A folyamatos fejlesztéseknek, a legmodernebb gyártástechnológia alkalmazásának köszönhetően, termékeink a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelelnek.

A VELUX több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a tetőtéri ablakok gyártásában. A folyamatos fejlesztéseknek, a legmodernebb gyártástechnológia alkalmazásának köszönhetően, termékeink a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelelnek. A gyártás során a legapróbb részletekre is odafigyelnek, hiszen csak így lehet olyan tetőtéri ablakokat előállítani, amelyek minden igényt kielégítenek.

A VELUX tesztlaboratóriumában szélsőséges időjárási körülmények szimulálásával vizsgálják a legyártott termékeket. 1942 óta a VELUX alapítója, Villum Kann Rasmussen mottóját követik, mely így szól: „Egy kísérlet többet ér, mint ezer szakértői vélemény.”

Tartós, ellenálló szerkezet

miert2 A VELUX tok- és szárnyszerkezet egyaránt rétegragasztott északi fenyőből készül. A válogatott alapanyagokat gomba- és rovarölő szerrel kezelik, majd a fa természetes deformációjának kiküszöbölésére rétegragasztással teszik a különböző erőhatásokkal szemben ellenállóvá, tartóssá.

 

A VELUX tetőtéri ablak zárt állapotban is szellőztethető

miert3Valamennyi VELUX tetőtéri ablak szárnyába légszűrővel ellátott szellőztetőrendszert építetettek, amely folyamatos légcserét tesz lehetővé anélkül, hogy az ablakot kinyitnánk.

 

 

Kiváló hőszigetelő üvegezés

miert4 A VELUX üveggyártási technológiájának elemei – a rozsdamentes acél távtartó, az argon gázzal töltött kétrétegű üvegezés – biztosítják az ablakok kiváló hőszigetelő képességét akár a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is.

 

A VELUX ablak könnyen kezelhető

miert5A szárnyba épített retesz segítségével az ablak nyitott állapotban is rögzíthető. Mivel a szárny teljesen átfordítható, az ablak külső üvegfelülete kényelmesen és biztonságosan tisztítható.

 

 

Kényelmes működtetés

miert6 A VELUX tetőtéri ablakok az ablakszárny felső részén végigfutó kilincs segítségével könnyedén működtethetők. Nagy magasságba beépített ablakok esetén kézi és elektromos távműködtetők szolgálják a felhasználó kényelmét.

 

Kiegészítő választék

miert7 A VELUX ablakokon típustól függetlenül megtalálható a későbbi árnyékoló felszerelést könnyítő fogadószerkezet. A Pick&Click!™ rendszer segítségével a felszerelés egyszerű, akár házilag is elvégezhető.

 

A VELUX-nál a  gyártási folyamat szerves része a minőség-ellenőrzés, amely négyféle szempontból vizsgálja a termékek tulajdonságait.

1. Alapanyag-minőség

Az alapanyagul szolgáló északi erdei fenyő esetében véletlenszerűen kiválasztott mintákon minőség- és nedvességtartalom-ellenőrzést végzünk.

2. Folyamat-ellenőrzés

A gyártási folyamat lépéseit az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási szabvány előírásainak megfelelően írásban rögzítettük. Az előírások betartását minőségbiztosítási szakemberek ellenőrzik. A külső megjelenést és a minőségi tűréshatárokat a gyártási folyamatba beépített különböző szűrőkön keresztül vizsgáljuk.

3. A termékek ellenőrzése

A vízállóságot, a tartósságot és a külalakot a gyártási folyamat befejezését követően, véletlenszerűen kiválasztott késztermékeken vizsgáljuk.

4. Szervíz tapasztalatok

A már beépített ablakokon végzett javítások hasznos információkkal szolgálnak számunkra a minőség, valamint a gyártási folyamatok fejlesztéséhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: Fontos szempontok